Využití entomopatogenních hub v biologické ochraně proti molici skleníkové Trialeurodes vaporariorum a bavlníkové Bemisia tabaci - Navrátilová, Dana (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce se zabývá využitím jednotlivých kmenů entomopatogenních hub v systému biologické ochrany rostlin proti molici skleníkové Trialeurodes vaporariorum a molici bavlníkové Bemisia tabaci. Cílem diplomové práce bylo pomocí in vivo a in vitro pokusů zjistit základní vývojové a růstové charakteristiky vybraných druhů entomopatogenních hub a porovnat jejich účinnost v kompletním systému ''rostlina - škůdce - patogen''. Všechny pokusy a výsledky jsou zpracovány do tabulek a grafů. Součástí diplomové práce je i fotodokumentace postupu při zakládání a vyhodnocování pokusů.
Use of entomopathogenic fungi in biological control against greenhouse whitefly Trialeurodes vaporariorum and sweetpotato whitefly Bemisia tabaci
Keywords: biologická ochrana; škůdce; molice skleníková; molice bavlníková; entomopatogenní houby; biological control; pest; Greenhouse whitefly; Sweetpotato whitefly; entomopathogenic fungi