Analýza trhu s rybami v ČR v letech 2001 - 2010 - Matoušková, Magda (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem bakalářské práce je zdokumentování dynamiky produkce tržních ryb v České republice v období od roku 2001 do roku 2010. V teoretické části jsou popsány historické kořeny produkčního rybářství, způsoby produkce tržních ryb, jejich druhové složení, složení rybího masa a spotřeba ryb. Dále jsou zde rozebrány faktory ovlivňující produkci ryb, zpracování ryb, export a import. Veškerá data byla zpracována do tabulek a grafů. Byly popsány trendy produkce jednotlivých druhů ryb, způsob užití jednotlivých druhů ryb na trhu a byl rozebrán import ryb a rybích výrobků do České republiky
Analysis of the fish market in the Czech Republic in the years 2001 - 2010
Keywords: produkce tržních ryb; analýza trhu; trendy produkce ryb; export; import; spotřeba ryb; fish market production; market analysis; trends in fish production; export; import; fish consumption