Uplatnění meziplodin jako stabilizujícího prvku v protierozní ochraně. - Crkvová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2007)
Jednou z nedílných součástí půdoochranných postupů jsou meziplodiny. Cílem této práce je navrhnout možné kombinace hlavních plodin a meziplodin, zařadit je do osevního postupu. Zhodnotit jejich vliv na výskyt vodní eroze.
Use of catch crops as stabilizing element in antierosion protection
Keywords: meziplodiny; vodní eroze; osevní postup; catch crops; water erosion; crop rotation