Tvorba a aplikace systému finančně ekonomického hodnocení na konkrétním podniku - Černíková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem mé diplomové práce bylo na základě údajů z účetních výkazů a dat z kalkulací vytvořit systém finančně ekonomického hodnocení podniků vhodných k analýzy konkrétní společnosti. Prakticky uplatnit vytvořen systém a vyhodnotit získané údaje s ohledem na další rozvoj podniku i s ohledem k funkčnosti navrhované metodiky.V práci byla využita klasická finanční analýza v kombinaci s vlastními úpravami některých ukazatelů. Dále byl podnik hodnocen ukazateli intenzity. Do systému byly zařazeny také kalkulace, protože finanční analýza pouze popisuje vývoj a kalkulace vysvětlují původ a příčiny vzniku nákladů a výnosů.
Application of financial economic rating system to evaluation of a chosen company
Keywords: Finanční analýza; systém ekonomického hodnocení; kalkulace; Financial analysis; cost-benefit analysis; calculation