Španělské drama na pražských scénách 19. století - Mládková, Eva (Jihočeská univerzita, 2012)
Moje bakalářská práce se zabývá inscenacemi španělské dramatiky na pražských scénách 19. století. Cílem práce bylo vytvořit soupis všech inscenací a z dostupných materiálů popsat úspěšnost jednotlivých her v porovnání s ostatními. Součástí práce bylo i vypracování přehledových karet jednotlivých představení.
The Spain Plays on the Stages of Prague in the XIXth Century
Keywords: drama; hra; inscenace; Prozatímní divadlo; Národní divadlo; Neruda; Šalda