Dopady hospodářské krize na optimalizaci služeb v obcích - Bohdalová, Michala (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této diplomové práce je zjistit u vybraných obcí mikroregionu Horní Vltava Boubínsko současný stav služeb zajišťovaných obcemi, stav občanské vybavenosti a technické infrastruktury. Dále zjistit saldo dojížďky za prací, míru nezaměstnanosti a strukturu podnikatelských subjektů a porovnat je s obdobím před hospodářskou krizí, tedy s obdobím v roce 2008 nebo dříve. Na základě této analýzy zhodnotit současný stav a navrhnout případně změny.
Impacts of economic crisis on optimization services in municipalitis
Keywords: obce; spolupráce obcí; mikroregion; nezaměstnanost; municipalities; inter-municipal cooperation; mikroregion; unemployment