Volnočasové aktivity spojené s římskokatolickou církví v třeboňské farnosti v letech 1900 - 1938 - Pfeiferová, Mária (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá zkoumáním volnočasových aktivit se zřetelem k náboženskému životu v třeboňské farnosti v letech 1900 až 1938. V první části popisuje Třeboň na počátku dvacátého století, vývoj správy města, školství, hospodářství a společenský život. V druhé části popisuje spolkovou činnost v letech 1900 až 1938 podle různých zdrojů. Ve třetí části se práce zaměřuje na katolické spolky a volnočasové aktivity spojené s katolickou církví popsané ve Spolkovém indexu, Jihočeském obzoru, ve farní kronice a dalších zdrojích.
Leisure activities focusing on Roman Catholic Church in Třeboň parish between 1900 - 1938
Keywords: Třeboň; historie; spolky; volnočasové aktivity; spolkový index; katolické spolky; katolická církev; Spolek katolických tovaryšů; Orel; chrámový sbor; farní knihovna; Mariánská družina dívek; propagační výstava; Strana lidová; Třeboň; history; clubs; leisure activities; Club index; catholic clubs; Catholic Church; Catholic Journeymen; Orel; church choir; parish library; Mariánská družina dívek; promotional exhibition; People's Party