Rozvoj kreativity pomocí zážitku u dětí na letním táboře - projekt na motivy Sedmá věž - Balatá, Ivana (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce je rozdělena na dvě části - teoretickou a praktickou. Teoretická část definuje a popisuje pojmy tvořivost, mladší, střední, starší školní věk, motivaci, fenomén hry, pedagogiku zážitku a specifika dětského letního tábora. Tato část práce tvoří vědeckou základnu pro praktickou část. Druhou část práce - praktickou - tvoří projekt představující celotáborovou hru. Příběh vychází z románu Gartha Nixe Sedmá věž a vytváří společně se zážitkovou pedagogikou ucelený komplex činností, jež se vzájemně prolínají.
Development of Creativity through experiences at the Children in the summer camp - project on the base of The Seventh Tower
Keywords: Tvořivost; rozvoj tvořivosti; zážitek; zážitková pedagogika; mladší školní věk; střední školní věk; starší školní věk; letní dětský tábor.; Creativity; development of creativity; experience; experiences education; children at the age of 7-15 years; summer camp.