Zajištění a utvrzení dluhu v praxi - Klochko, Viktor (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato práce se věnuje problematice zajištění a utvrzení dluhu, která vychází ze zákona č. 89/2012. Cílem práce je analýza právní úpravy v oblasti zajištění a utvrzení dluhu v České republice, stručný přehled mezinárodní praxe ve dvou vybraných zemích (Ruská federace a Ukrajina) a následné porovnání analýzy s praxí vybraného podniku. Výstupem práce je doporučení opatření v oblasti zajištění a utvrzení dluhu pro vybraný podnik. První část se věnuje přehledu platné legislativy a odborné literatury, druhá část je věnována rozboru právní praxe v České republice na základě dat získaných pomocí dotazníkového šetření a řízených rozhovorů a třetí část popisuje a následně analyzuje praxi vybraného podniku.
Securing and Corroboration of the Debt in Practice
Keywords: Zajištění dluhu; utvrzení dluhu; zákon č. 89/2012.; Debt securing; debt corroboration; Law No. 89/2012.