Taxonomická problematika rodu Calamagrostis phragmitoides ve střední Evropě - Schaabová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2013)
Určování druhů rodu Calamagrostis dle morfologie je problematické. V České republice bylo studováno přibližně 20 populací ze dvou druhů tohoto rodu. Morfometrickou analýzou, průtokovou cytometrií a sekvenací byly tyto dva druhy rozlišeny a byly určeny jejich taxonomické vztahy.
The taxonomical problems of genus Calamagrostis phragmitoides in Central Europe.
Keywords: Calamagrostis; průtoková cytometrie; morfometrická analýza; sekvenace; Česká republika; Calamagrostis; flow cytometry; morphometry; sequencing; Czech republic