Raně středověká tuhová keramika z jižních Čech - Mašková, Hana (Jihočeská univerzita, 2016)
Na jihočeských raně středověkých lokalitách se lze velmi často setkat s tuhovou keramikou, jejíž studium s sebou přináší řadu otázek. Předkládaná diplomová práce interdisciplinárním přístupem usiluje o komplexní pojetí této problematiky v období raného středověku, zejména na území jižních Čech.
Early Medieval Graphite Pottery from South Bohemia
Keywords: tuhová keramika; grafitová keramika; raný středověk; jižní Čechy; graphite pottery; early middle age; South Bohemia