Newly emerged Batesian mimicry protects only unfamiliar prey - Veselý, Petr (Jihočeská univerzita, 2010)
Předložená rigorózní práce zahrnuje článek testující efektivitu výstražného signálu Batesovského mimika v případě, kdy predátor má search image kořisti, z níž Batesovský mimik vznikl.
Newly emerged Batesian mimicry protects only unfamiliar prey
Keywords: aposematismus; výstražné zbarvení; Batesovské mimikry; search image; aposematism; warning colouration; Batesian mimicry; search image