Řidič v zajetí paragrafů - Jirkovský, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce je zaměřena na pomoc řidičům v komunikaci a orientaci mezi subjekty oprávněnými provádět silniční kontroly, řídit provoz na pozemních komunikacích, vydávat pokyny a nařízení a provádět kontroly interiéru vozidel a zavazadlového prostoru, provádět orientační a odborná vyšetření na přítomnost alkoholu a jiných návykových látek v krvi řidiče. Odpoví na otázky práv a povinností příslušníků Policie ČR, Celní správy a Generální inspekce, jak jednotlivé příslušníky uvedených orgánů rozeznáme, kdy mají jednotlivé orgány právo zastavit vozidlo popř. provést kontrolu, jaká jsou práva a povinnosti řidičů ve vztahu k výše zmíněným orgánům.
Driver in paragraph captivity
Driver in paragraph captivity
Keywords: Policie ČR; Celní správy a Generální inspekce; silniční kontrola; řízení provozu na pozemních komunikacích.; Czech police; Customs administration a General inspection; control participants of traffic; conrol traffic itself