Použití agonistů FPR receptorů pro terapii nádorových onemocnění - Caisová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2014)
Hlavním cílem této práce bylo optimalizovat použití agonistů FPR receptorů pro terapii nádorových onemocnění. Cílem bylo (1) najít nejlepší způsob kotvení ligandů na nádorové buňky a optimální aplikační schéma léčby, (2) ověřit univerzálnost použití agonistů FPR receptorů u různých typů nádorů, (3) vysvětlit synergii mezi ligandy FPR a ligandy TLR pomocí průtokové cytometrie a (4) ověřit použitelnost cytotoxického testu CD45+/ PI na ligandu f-MLF-DOPE.
The use of agonists of formyl peptide receptors for cancer therapy
Keywords: imunoterapie; nádorová onemocnění; formyl peptidové receptory; imunotherapy; cancer; formyl peptide receptors