Množiny bodů daných vlastností - Dvořáková, Andrea (Jihočeská univerzita, 2022)
Práce navazuje na mou bakalářskou práci na téma Množiny bodů s danou vlastností a rozšiřuje ji o složitější křivky, než jsou kuželosečky. Práce je zaměřena na vlastnosti těchto vybraných rovinných křivek. U každé křivky jsou uvedeny základní informace, které jsou následně dále popisovány, případně odvozovány. Také jsou řešeny v každé kapitole zajímavé příklady, jak může daná křivka vzniknout. Práce v programu GeoGebra provází celou tuto práci.
Loci of given properties
Keywords: matematika; geometrie; množiny bodů daných vlastností; hypocykloida; epicykloida; cykloida; pericykloida; asteroida; deltoid; nefroida; kardioida; kappa křivka; strofoida; mathematics; geometry; loci of given properties; hypocycloid; epicycloid; cycloid; pericycloid; asteroid; deltoid; nephroid; cardioid; strophoid; kappa curve