Komunikace pracovníků soukromých bezpečnostních služeb s veřejností - Kolář, Ladislav (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá problematikou soukromých bezpečnostních služeb v rámci hlídacích služeb. Charakterizuje činnost soukromých bezpečnostních služeb, základní pojmy a popisuje právní úpravu činnosti soukromých bezpečnostních služeb. Dále se zaměřuje na metodiku a taktiku zákroků, na komunikačně náročné situace a na etické aspekty v činnosti zaměstnanců soukromé bezpečnostní služby. Praktická část je zaměřena na průzkum vnímání soukromé bezpečnostní služby veřejností a na její právní vědomí.
Communication of the staff of private security services with the public