Projektová výuka se zaměřením na informovanost žáků 1. stupně v oblasti ochrany volně žijících zvířat - Mlčochová, Nela (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou ochrany volně žijících zvířat před obchodováním. Téma je zpracované pro využití na 1. stupni základních škol v rámci projektového vyučování. Dle obsahu je práce rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je postihnuta problematika CITES, popsána vzdělávací činnost zoologických zahrad (včetně konkrétní vzdělávací nabídky Zoo Ohrada) a jsou vymezeny základní pojmy pro didaktickou povahu práce. Praktická část obsahuje dotazník, zkoumající přístup žáků ke zvířatům obecně; zhodnocení vzdělávacích aktivit nabízených zoologickou zahradou Ohrada (včetně zhodnocení dojížďky); a samotný projekt. Výsledkem práce je ověření využitelnosti projektu v praxi.
Project education focus on primary school pupils´awareness deals with the matter of protection of feral animals
Keywords: CITES; zoologická zahrada; Zoo Ohrada; Rámcový vzdělávací program; projektová metoda; ekologicko výchovný program.; CITES; zoological garden; Zoo Ohrada; Framework Education Programme; project method; environmental educational plan