Řízení dopravy a skladování produktů v logistických řetězcích, vyžadujících pro zboží úpravu teploty - Vejsadová, Stanislava (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku řízení dopravy a skladování produktů v logistických řetězcích ve vybraném podniku. V úvodu je vysvětlen pojem konkurence a důležitost logistiky v dopravě. Dále jsem popsala logistické řetězce, problémy a jejich řešení. Součástí vlastní práce je popis hlavních procesů v podniku od nákupu, výroby a distribuce mléka a mléčných produktů. Popis svozu mléka do mlékáren, jeho zpracování a skladování až po expedici. Jsou zmíněny dodavatelské vztahy, postup objednávání, odbyt a zásobování. Poukázala jsem na provázanost všech společností Madeta Group a.s. a popsala jsem organizační strukturu v podniku a zároveň odpovědnosti vedoucích pracovníků. Práce je zaměřena i na současný stav v podniku - ceny mléka, vývoz suroviny do Německa, omezení výroby a následné zavírání poboček, nárůst ceny másla a zhodnocení situace. Závěr práce je zaměřen na zhodnocení celého podniku, ekonomické situace a zhodnocení logistiky daného podniku.
The traffic control and a products storage in logistical chains, expecting the adjustment of the temperature for a goods
Keywords: Výroba a zpracování mléka; logistika; objednávky; zásobování; dodavatelé surovin; výroba; skladování; expedice; prodej; distribuce.; The production and a processing of a milk; logistics; orders; supply; raw material; production; storage; expedition; sale; distribution.