Literární časopis Host (do domu) pod vlivem politické moci i proti ní a jeho současná podoba - Najbrtová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se věnuje výzkumu literárního časopisu Host do domu v letech 1954-1970 a jeho následnému pokračování od roku 1999 až do současnosti. Práce se okrajově zabývá českým kulturním kontextem, ale i historickými okolnostmi, na které časopis reagoval. Hlavním cílem je analyzovat v současné době nově vycházející ročníky časopisu, komparovat podobu obou periodik a reflektovat jejich proměnu. Následující výzkum je věnován interpretaci charakteristických rysů časopisu.
Host (do domu), the journal of literature under politic pressure and against it and its contemporary appearance
Keywords: Host; Host do domu; časopis; Brno; Balaštík; Skácel; journal; Host; Host do domu; Brno; Balaštík; Skácel