Využití interaktivní tabule při hodinách angličtiny na 2. stupni ZŠ - Kovářová, Hana (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato diplomová práce se zaměřuje na využití interaktivní tabule při hodinách angličtiny na 2. stupni ZŠ. V teoretické části se zaměřím na popis interaktivní tabule, rozvoj a popis jednotlivých řečových dovedností (poslech, mluvení, čtení, psaní) a jazykových prostředků (gramatika, výslovnost). V praktické části se budu věnovat přípravě několika hodin. Z pozorování, jak dané hodiny proběhly, z rozhovoru s učiteli a z dotazníkového šetření mezi žáky stanovím závěr, pro výuku kterých konkrétních jazykových prostředků a řečových dovedností je dobré interaktivní tabuli využívat.
Using the Interactive Whiteboard in English Language Classes at Middle School Level
Keywords: interaktivní tabule; řečové dovednosti; jazykové prostředky; prezentace; procvičování; Smart; Notebook; interactive whiteboard; language skills; subskills; presentation; practising; Smart; Notebook