Literatura pro děti a mládež jako inspirační zdroj v hodinách výtvarné výchovy - Neužilová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2012)
Předkládaná kvalifikační práce s názvem ?Literatura pro děti a mládež jako inspirační zdroj v hodinách výtvarné výchovy? ve svém obsahu řeší složité mezipředmětové vztahy dvou humanitních oborů: výtvarné výchovy a českého jazyka. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku žáka druhého stupně základní školy z psychologického, čtenářského a výtvarného hlediska. Praktická část této práce zahrnuje empirický výzkum, který zkoumá čtenářství a volný čas soudobé mládeže. K výsledkům výzkumné sondy je přihlédnuto ve výtvarném projektu (tematické řadě), který je částečně uveden do praxe na druhém stupni základní školy.
Literature for Children and Young People as an Inspirational Source on Art Lessons
Keywords: Výtvarná výchova; český jazyk; mezipředmětové vztahy; žák duhého stupně základní školy; výtvarný projev; empirický výzkum; výtvarný projekt; tematická řada.; Art; Czech language; interdisciplinary relations; middle school pupil; creative expression; empirical research; art project; thematic array.