Obraz Boha u dětí mladšího školního věku v Církvi bratrské - Svobodová, Jana (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce se zabývá problematiku obrazu Boha u dětí mladšího školního věku v Církvi bratrské. Jejím cílem je ukázat charakteristiky tohoto obrazu. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou představeny nábožensko-pedagogické teorie týkající se vývoje víry a obrazu Boha, problematika symbolů a náboženské zkušenosti, dále vývoj dítěte v mladším školním věku s důrazem na předávání víry a vývoj obrazu Boha. Přiblížena je také Církev bratrská, její nauka o Bohu a způsoby náboženské výchovy. V praktické části je ukázáno výzkumné šetření ve dvou sborech Církve bratrské, jehož výsledky jsou analyzovány, srovnávány a interpretovány za pomocí poznatků z teoretické části práce.
Picture of God in Younger-school-age Children in the Church of the Brethen
Keywords: Obraz Boha; mladší školní věk; Církev Bratrská; náboženská pedagogika; Picture of God; Younger-school-age children; Church of the Brethen; Religious Pedagogy