Procesy reportingu - Urbanová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem diplomové práce je na základě analýzy účetních dat společnosti P Z P MERLIN s.r.o. vyhodnotit význam reportovaných dat pro uživatele. Diplomová práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je zpracována dle odborných literárních publikací a zdrojů, které jsou zaměřeny na controlling, reporting, uživatele reportingu, zdroje informací pro reporting, členění a zpracování reportingu, klíčové ukazatele výkonnosti, modely hodnocení ekonomické situace podniku. V praktické části je nejprve popsána charakteristika společnosti P Z P MERLIN s.r.o. Následuje vypracovaná analýza finanční situace společnosti za období 2013 až 2017 pomocí klíčových ukazatelů výkonnosti a modelů hodnocení ekonomické situace. Dále je v praktické části provedena a vyhodnocena analýza současného reportingového systému společnosti na základě úloh interního auditu. V závěru praktické části je doporučení a návrh, jak data společnosti strukturovat, aby je jejich uživatele vnímali ve všech souvislostech a parametrech, které jsou pro jejich rozhodování důležité.
Reporting processes
Keywords: Reporting; controlling; SWOT analýza; klíčové ukazatele výkonnosti; model IN05; Tafflerův model; finanční účetnictví.; Reporting; controlling; SWOT analysis; key performance indicators; model IN05; Taffler model; financial accounting.