Zkvalitňování informačních toků v silniční nákladní dopravě se zaměřením na dopravní podnik - Mejda, Vít (Jihočeská univerzita, 2012)
Disertační práce zpracovává problematiku zkvalitňování informačních toků v silniční nákladní dopravě. Práce je zaměřena na logistické řetězce zajišťované silniční nákladní dopravou v oblasti přepravy jak celovozových, tak kusových zásilek. Výzkumná část probíhala ve dvou divizích největší jihočeské dopravní společnosti ČSAD JIHOTRANS a.s. Navržené zkvalitnění informačních toků vychází z implementace nových informačních technologií. Disertační práce není zaměřena jen na popis nových funkcí implementovaných technologií, ale především na následné změny nezbytné pro požadovaná zlepšení.
Improvements of information flows in road haulage
Keywords: Informační tok; informační systém; silniční nákladní doprava; implementace; dispečerské řízení; centrální překladiště; reorganizace.; Information flow; information system; road haulage; implementation; dispatching control; central transshipment station; reorganization.