Dekorativní obklad schodiště (glazované keramické obkladačky) - Nedorostová, Alena (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato diplomová práce se skládá ze dvou hlavních částí - praktické a teoretické. Předmětem praktické části bylo navržení a vytvoření dlaždic formátu 15 x 15 cm v počtu 120 kusů na podstupnice a 15 bočních dlaždic na přilehlou zeď. Teoretická část je částí písemnou a zabývá se především objasněním motivačních zdrojů ovlivňujících zpracování tohoto tématu, plánováním schodiště a také jsou zde popsány technologické postupy výroby jednotlivých dlaždic s výčtem použitého materiálu.
The decorative facing of the staircase (glazed ceramic tiles)
Keywords: dlaždice; islámský ornament; schodiště; keramická hlína; tiles; staircase; islam ornament; ceramic clay