Průvodce po sedmi divech Ruska - Schneiderová, Jana (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce obsahuje popis jednotlivých sedmi divů Ruska, jejich vznik, historii a význam nejen pro celé Rusko, nýbrž i pro ostatní státy světa. Jednotlivé kapitoly důkladně a podrobně popisují rozmanitosti sedmi divů Ruské federace. Pojednáváme o samotných divech Ruska, jejich historii, dále o oblasti nebo městě, kde se památky nacházejí, a zmiňujeme se o účelu a významu daných kulturních pamětihodností. Součástí práce jsou i dokumentární přílohy a fotografie.
Guide to Seven Wonders of Russia