České vícehlasé žaltáře ze začátku 17.století - Suchá, Barbora (Jihočeská univerzita, 2006)
Tématem této práce jsou české vícehlasé žaltáře ze začátku 17. století s nápěvy tzv. ženevského žaltáře ve čtyřhlasém zpracování Clauda Goudimela a s texty bratrského duchovního Jiříka Strejce. Hlavní částí práce je popis a edice rukopisného Dačického žaltáře a jeho srovnání s dalšími domácími prameny z konce 16. a začátku 17. století. Práce obsahuje také kapitoly, které se věnují shrnutí všeobecných poznatků o metrických žaltářích v oblasti francouzského a německého jazyka a v Čechách v 16. a 17. století.
Czech polyphonic psalters from the beginning of the seventeenth century