Fondy doplňkového penzijního spoření v rámci důchodového systému ČR - Daňková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na porovnání fondů doplňkového penzijního spoření dle zvolených kritérií. Na českém trhu působí osm penzijních společností, které nabízejí fondy doplňkového penzijního spoření. Práce je věnována popisu historie a současného stavu penzijního systému v České republice, definování pojmů souvisejících s doplňkovým penzijním připojištěním. Dále jsou popsány transformované a účastnické fondy a jejich zastoupení na trhu v České republice. Bakalářská práce se věnuje analýze fondů podle vybraných kritérií jako je výnosnost, riziko, fondový vlastní kapitál a další ukazatele. V závěru práce napíši zhodnocení jednotlivých fondů a doporučení. Cílem této práce je zhodnotit vliv penzijní reformy na tento segment trhu. V rámci zvoleného kritéria je použita metoda prostého pořadí, kdy je každého kritériu přiřazeno pořadí podle toho, jak toho kritérium účastník preferuje.
Funds of the Supplementary Pension Savings in the Pension System of the Czech Republic
Keywords: penzijní systém; doplňkové penzijní spoření; transformované a účastnické fondy; pension system; supplementary pension savings; transformed and participant funds