Business model začínajícího podniku - Lang, Rudolf (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato diplomová práce popisuje vypracování business modelu v oblasti gastronomie, konkrétně restaurace v Jihlavě. Cílem této práce je získat více informací o struktuře business modelu, strategickém plánování pro nový podnik, analýzu trhu a specifika procesu vytvoření úspěšného podnikání. Jedním z hlavních cílů je vytvoření konkrétního business modelu pro restauraci v Jihlavě. Zaměřuje se především na devět stavebních prvků business modelu. Následuje analýza trhu, analýza slabých a silných stránek společnosti. Na základě vypracovaných analýz jsou vypracovány možné strategie, kterými se restaurace může v budoucnosti ubírat.
Business model of a starting company
Keywords: business model; analýza trhu; SWOT analýza; business model; market analysis; SWOT analysis