Sledování plnění spotřebního koše ve vybraných mateřských školách - Zimmelová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem bakalářské práce v teoretické části bylo nejprve nastínění problematiky stravování v mateřských školách, vysvětlit pojem spotřební koš a následně analyzovat jednotlivé složky spotřebního koše z hlediska přínosu pro dětský organizmus. V praktické části je nejdříve vysvětlen princip výpočtu spotřebního koše. Hlavním cílem praktické části je analyzovat spotřební koš v oslovených mateřských školách a pak na základě sestaveného kritéria hodnocení provést zhodnocení plnění spotřebního koše v jednotlivých mateřinkách.
Monitoring of fulfillment of consumption basket in the selected kindergartens
Keywords: děti; výživa; stravování; spotřební koš; mateřská škola; maso; ryby; mléko; mléčné výrobky; zelenina; ovoce; brambory; luštěniny; cukry; tuky; children; nutrition; boarding; consumption basket; kindergarten; meat; fish; milk; milk products; vegetables; fruits; potatoes; legume; sugar; fat