Skandinávské mýty a báje - Koutek, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2008)
Teoretická část diplomové práce s názvem ''Skandinávské mýty a báje, cyklus výtvarných prací kombinovanou technikou'' je tvořena čtyřmi kapitolami. První kapitola obsahuje pojednání o Skandinávské mytologii. Druhá kapitola ukazuje jak spolu souvisejí mytologie a psychologie. Třetí kapitola obsahuje rozbor části Skandinávské mytologie pomocí psychologické teorie C. G. Junga. Poslední kapitola popisuje proces vzniku výtvarných prácí a použité kombinované techniky. Praktická část obsahuje výtvarné práce na téma Skandinávské mýty a báje provedené kombinovanou technikou.
Scandinavian myths and legends. Cycle of combined technique art works.
Keywords: Skandinávská; mytologie; psychologie; C. G. Jung; Scandinavian; mythology; psychology; C. G. Jung