Tanec - soubor figurálních plastik - Finková, Nikol (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato diplomová práce je rozdělena na dvě části. V praktické části zobrazuje tanec v souboru pěti figur tanečníků vytvořených metodou keramické plastiky z pálené keramické hlíny. Figury tanečníků jsou vybrány jako zástupci pěti různých tanců, které zastupují danou historickou etapu a kontinent, na kterém vznikaly. Teoretická část doprovází soubor plastik informacemi o historických a místních kontextech jednotlivých tanců, stylizaci daných tanečníků a použitých pracovních technikách.
Dance - a set of figural sculptures
Keywords: tanec; socha; keramická plastika; zobrazení tance; dance; statue; ceramic sculpture; portrayal of dance