Optimalizace sociálních služeb pro děti se speciálními vzdělávacími potřebami v Mikroregionu Bystřicko - Beranová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce se zabývá rozmístěním, druhovostí a kapacitou sociálních služeb pro děti se speciálními vzdělávacími potřebami v Mikroregionu Bystřicko. Charakterizuje současnou situaci cílové skupiny a počet dětí se speciálními vzdělávacími potřebami v mikroregionu. Dále mapuje současný stav poskytovatelů a nabízených služeb pro danou cílovou skupinu. Reaguje na údaje zjištěné z rozhovorů s vedoucími pracovníky jednotlivých zařízení a vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví. Představuje Návrh řešení v komunitním plánu sociálních služeb města Bystřice nad Pernštejnem 2008-2016 a reaguje optimalizací sociálních služeb v rámci vlastního návrhu řešení, ve které zohledňuje počet dětí se speciálními vzdělávacími potřebami a priority při zajištění komplexní péče o cílovou skupinu.
Optimization of social services for children with special educational needs in the Microregion of Bystřicko
Keywords: sociální služby; speciální vzdělávací potřeby; Mikroregion Bystřicko; komunitní plánování sociálních služeb; social services; special educational needs; Microregion of Bystřicko; community planning of social services