Analýza změn vytrvalostních předpokladů u hokejistů v průběhu letního přípravného období - Holický, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá porovnáním a vyhodnocením výsledků testu VO2max a tělesných rozměrů před a po letní přípravě u hráčů hokejového týmu. Zjištěné výsledky jsme porovnali a vyhodnotili. Celkem bylo otestováno 29 hráčů. Jedná se o jeden hokejový tým, kde jsou různé věkové kategorie hráčů. Hráče jsme otestovali ve funkční diagnostické laboratoři na cyklistickém ergometru. Zjišťovali jsme zde hodnoty, které určují maximální spotřebu kyslíku VO2max při svalové práci, anaerobní práh (ventilační). V laboratoři jsme také museli před samotným testováním změřit základní somatické rozměry u každého jedince na Tanitě (nášlapná váha). Praktická část charakterizuje testovací soubory, představuje postup, výsledky testování a použité testovací přístroje. Naměřené a výsledné hodnoty jsou uvedeny a zpracovány do tabulek a grafů, které byly vytvořeny v programu Statistika 12. Práce potvrdila předpokládané zvýšení hodnoty VO2max na konci přípravného období a také zvýšení podílu svalové hmoty, s čímž souvisí úbytek tělesného tuku a snížení tělesné hmotnosti.
Analysis of changes in endurance assumptions of ice hockey players during summer preparatory period
Keywords: analýza; vytrvalost; lední hokej; VO2max; muži; sport; fyzické testování; přípravné období; analysis; endurance; ice-hockey; VO2max; men; sport; physical testing; preparatory period