Nákladovost, zpeněžování a rentabilita v zemědělském podniku - Šafrová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem práce je provedení analýzy výsledku hospodaření a rentability v zemědělském podniku, který hospodaří v Polabí v řepařské výrobní oblasti včetně rozboru nákladovosti, zpeněžování a rentability hlavních zemědělských produktů a zhodnocení nejvýznamnějších faktorů ovlivňujících rentabilitu podniku. Analýza je provedena ve sledovaném období 2003 až 2007.
Cost Analysis, Price Realization and Profitability of an Agricultural Company
Keywords: Finanční analýza; rentabilita; zisk; ukazatele rentability; kalkulační vzorec; kalkulační jednice; Du Pont analýza; vertikální rozklad; zemědělské produkty; zpeněžování; analýza nákladovosti.; Financial analysis; profitability; profit; profitability ratios; costing model; unit of calculation; Du Pont Analysis; vertical analysis; agriculture products; price realization; cost analysis