Pohybová aktivita dětí na druhém stupni ZŠ v Českých Budějovicích - Jonášová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu pohybové aktivity žáků druhého stupně ZŠ v Českých Budějovicích. Ve výzkumu byl zjišťován podíl pohybové aktivity u chlapců a dívek ve dnech pracovních a víkendových a souvislost pohybové aktivity s tělesnou zdatností. Výzkumu se zúčastnilo 41 žáků osmých tříd, kteří vyplňovali v rámci internetového online systému INDARES svou pohybovou aktivitu. Pro měření týdenní pohybové aktivity byly využity krokoměry. Výsledky měření byly statisticky zpracovány a vyhodnoceny Centrem kinantropologického výzkumu v Olomouci a zaznamenány v podobě tabulek a grafů. Výsledky dokázaly převahu pohybové aktivity u studentů ve dnech pracovních oproti dnům víkendovým. Pohybová aktivita chlapců a dívek se významně nelišila. Nepodařilo se prokázat, že by pohybová aktivita žáků významně souvisela s tělesnou zdatností žáků.
Physical activity of older level pupils in basic school in České Budějovice
Keywords: pohyb; pohybová aktivita; pubescence; krokoměr; online systém INDARES; physical activity; physical exercises; pubescence; pedometer; online system INDARES