Využití internetových sociálních sítí v marketingu - Trinklová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce s názvem ''Využití internetových sociálních sítí v marketingu'' pojednává o dnes velice aktuálním tématu z oblasti virtuálního světa, které začíná být také stále diskutovanější právě v oblasti marketingu, a sice o fungování sociálních sítí na internetu a jejich možném vlivu na současný marketing firem. Cílem práce je pokusit se ''zmapovat'' oblast internetových sociálních sítí a odhadnout možnosti jejich využití v rámci marketingových strategií podniků. Jde o základní explorační výzkum, na který poté navazuje ukázka konkrétního příkladu možného využití v rámci vybrané firmy.
Utilization of internet social networking in marketing
Keywords: Internet; sociální síť; word of mouth; viral/ engagement/ social media/ neo-marketing; brand innovation; Facebook; strategie.; Internet; social network; word of mouth; viral/ engagement/ social media/ neo-marketing; brand innovation; Facebook; strategy.