Předpoklady rozvoje komerčních služeb ve vybrané oblasti - českokrumlovská část mikroregionu Pomalší - Janeček, Roman (Jihočeská univerzita, 2009)
Hlavním cílem bakalářské práce bylo popsat vybraný mikroregion se zaměřením na danou oblast komerčních služeb, provést situační analýzu a vymezit předpoklady rozvoje komerčních služeb v dané oblasti. Charakteristika mikroregionu byla provedena ze sekundárních zdrojů. Primární data byla získána z dotazníkového šetření prováděného mezi podnikatelskými subjekty, které v lokalitě působí, dále z řízených rozhovorů se starosty obcí a vlastním pozorováním v dané oblasti. Ze získaných údajů následovala situační analýza. Konečným výstupem mé bakalářské práce bylo navrhnout předpoklady rozvoje komerčních služeb v této části mikroregionu Pomalší.
The Assumptions of Commercial Services Development in A Chosen Area - Microregion Pomalší
Keywords: mikroregion; komerční služby; maloobchod; cestovní ruch; situační analýza; SWOT analýza; microregion; commercial services; retail; travel industry; situational analysis; SWOT analysis