Reflexe voleb roku 1946 na Českobudějovicku a Humpolecku. Pokus o komparaci - Koláriková, Adriana (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato práce je pohledem na volby roku 1946 na Českobudějovicku a Humpolecku. Jejím hlavním cílem je pokus o porovnání obou regionů z hlediska sociálního a politického. Práce se dále věnuje předvolebním kampaním jednotlivých stran Národní fronty s přihlédnutím k situaci v regionech. Obecné poznatky čerpané z literatury, jsou doplněny dostupným archivním materiálem, především ze statistických zpráv nebo ze souborů materiálů k volebním záležitostem. Rekonstrukce předvolebních kampaní by se neobešla ani bez ikonografického materiálu, jako jsou předvolební letáky a velice zajímavým materiálem je také stranický tisk.
Reflection of elections 1946 in Czech Budweis and Humpolec regions. An attempt to comparation.