Oděvní kolekce inspirovaná impresionismem - Skryjová, Magdaléna (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato diplomová práce se zabývá impresionismem z hlediska módy. Je rozdělena na dvě části, a to teoretickou a praktickou. Teoretická část je zaměřena na impresionismus jako umělecký směr a hledá souvislosti mezi dobovým odíváním a soudobým výtvarným uměním. Všímá si společenské situace v druhé polovině 19. století a různých vlivů, které na módu působily. Nachází impresionistické prvky užité v současné módě. Druhá část je praktická a jejím úkolem je vytvořit oděvní kolekci inspirovanou impresionismem. Využívá tak poznatky získané v teoretické části. Práce je důkazem toho, že pro dnešní módu je impresionismus stále inspirativní.
Clothing collection inspirated by impresionism
Oděvní kolekce inspirovaná impresionismem