Badatelsky orientované vzdělávání jako jedna z cest ke zkvalitňování profesionality učitelů - Tichá, Marie; Uhlířová, Martina; Samková, Libuše (Univerzita Palackého v Olomouci, Pedagogická fakulta, 2016)
Příspěvek je zaměřen na badatelsky orientované vzdělávání jako možnou cestu rozvíjení a zkvalitňování profesionality v přípravě učitelů 1. stupně základní školy. Vzhledem k tomu, že proces bádání vede k domněnkám, hypotetickým odpovědím a ty je třeba ověřit, zaměřili jsme se v poslední době také na rozvíjení uvědomování si potřeby argumentovat, vědomě zařazovat odůvodňování do vyučování matematice.
Inquiry based education as a way to development of teachers' profession
Keywords: badatelsky orientované vzdělávání; rozvíjení profesionality učitelů; 1. stupeň ZŠ; odůvodňování; Concept Cartoons; inquiry based education; development of teachers' profession; primary school; justification; Concept Cartoons