Construction of expression vector for cyanobacterium Synechocystis sp. PCC 6803 - Richtová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2007)
Sinice Synechocystis sp. PCC 6803 je významný modelový organismus pro studium fotosyntézy a s ní souvisejících porcesů. Pro molekulárně biologický výzkum zůstavá hlavní nevýhodou Synechocystis nepřítomnost systému pro klonování a expresi. Cílem této práce je zjistit, zda je možné použít mutovanou verzi přirozeného plazmidu s vysokým počtem kopií pro expresi vybraného genu v tomto organismu.
Construction of expression vector for cyanobacterium Synechocystis sp. PCC 6803
Keywords: Synechocystis; sinice; plazmidy; expresní systémy; expresní vektory; molekulární metody; mutanti; geny; ORF; Synechocystis; cyanobacteria; plasmids; expression systems; expression vectors; vectors; molecular methods; mutants; ORF