Poezie Ivana Diviše - Valíček, Kryštof (Jihočeská univerzita, 2020)
V této bakalářské práci se student zaměří na možnou proměnu poetiky básnických textů Ivana Diviše. Pro svou práci si student vybere texty, které pokryjí celé básníkovo tvůrčí období, které lze rozdělit na tři části: předexilové období (1947-1969), exilové období (1969-1997) a poexilové období (1997-1999). Z prvního období bude vybrán text Thanathea, z druhého Beránek na sněhu a Moje oči musely vidět, z posledního období Češi pod Huascaránem.
Poetry of Ivan Diviš
Keywords: Poezie; Ivan Diviš; Hermeneutika; Poetry; Ivan Diviš; Hermeneutics