Hobby akvaponie - Vondruška, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem této bakalářské práce bylo analyzování hobby akvaponických systémů prodávaných na trhu a následné navržení, sestavení a otestování vlastního akvaponického hobby systému, využitelného na balkónech, terasách a zahradách. V rámci bakalářské práce bylo zhodnoceno celkem 5 media bed systémů a jedna kombinace media bed a raftového systému dostupných na trhu. Ze zjištěných nedostatků prodávaných systémů byly následně navrženy, sestaveny a v praxi otestovány dva akvaponické media bed systémy. Tyto systémy byly následně zhodnoceny a porovnány s dostupnými systémy na trhu.
Hobby aquaponics
Keywords: media bed systém; rajče; tilápie nilská; pěstování rostlin; chov ryb; media bed system; tomato; nile tilapia; plants production; fish farming