Ocenění veřejné zeleně v intravilánu obce - Šašková, Klára (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce se zabývá oceňováním dřevin mimo les. Cílem je ocenit veřejnou zeleň v intravilánu vybraných obcí. Práce je rozdělena na literární a praktickou část. Literární rešerše je zpracována na základě literárních zdrojů a popisuje metody oceňování mimo lesních dřevin. Praktická část se zabývá charakteristikou zájmového území a použitými metodami při ocenění. Výsledky obsahují samotné ocenění zjištěných dřevin.
Valuation of public greenery in urban area
Keywords: oceňování; hodnota stromu; metody oceňování; obce Nuzbely a Hroby; veřejná zeleň; valuation; value of tree; valuation methods; the villages of Nuzbely and Hroby; urban trees