Analýza příruček pro rodiče a učitele dětí s diagnózou ADHD - Křížová, Martina (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato práce se věnuje hlubší analýze jednotlivých témat o poruše pozornosti doprovázené hyperaktivitou (ADHD), které se nacházejí ve vybraných studovaných příručkách. Příručky jsou určené pro rodiče a učitele, příp. další specialisty, žijící v kontaktu s dětmi, příp. dospělými, touto poruchou trpícími. Úkolem práce není najít nové postupy a metody při řešení problematiky ADHD, ale přinést přehled o informacích, které jsou v současnosti pro čtenáře a zájemce o tuto problematiku k dispozici.
The Analysis of Handbooks for Parents and Teachers of Children suffering ADHD