Akvizice a fúze - právní, účetní a daňové aspekty v podmínkách ČR - Mašková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této práce je zhodnotit účetní, daňové a právní aspekty akvizice a fúze v souladu s platnou legislativou České republiky. Tato práce se skládá ze dvou částí. První část, která je teoretická, se zabývá účetními, daňovými a právními aspekty fúze a akvizice. V praktické části jsou teoretické znalosti aplikovány na specifickém příkladu fúze a akvizice. V této části je vyhodnoceno, zda společnosti postupovaly podle zákona.
Acquisitions and mergers - legal, accounting and tax aspects in the Czech Republic
Keywords: fúze; akvizice; majetková akvizice; kapitálová akvizice; právní; účetní; daňové aspekty; merger; acquisition; asset deal; share deal; legal; accounting; tax aspects