Fyzikální praktikum z elektřiny a magnetismu - tvorba výukového materiálu - Dvořák, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá vytvořením nového výukového materiálu pro fyzikální praktika z elektřiny a magnetismu a zlepšení jejich dostupnosti v adekvátní formě. Bakalářská práce obsahuje 10 tematických úloh. Každá úloha se skládá z úvodu se stručným teoretickým popisem fyzikálního jevu s praktickým využitím, seznamu použitých měřících přístrojů a pomůcek a samotné úlohy se zadáním, el. schématy zapojení a tabulek pro záznam naměřených hodnot. Závěrečná část této práce je věnována obecným zásadám měření, vyhodnocování dat, výpočtu a eliminaci chyb při měření. Celá tato část je uzavřena základními pravidly bezpečnosti práce při měření a první pomoci při úrazu el. proudem.
Introductory to laboratory courses from electricity and magnetism - preparation of learning material
Keywords: Fyzika; elektřina; magnetizmus; výuka; praktikum.; Physics; electricity; magnetism; teaching; practicum.