Motivace k lidovému umění prostřednictvím výtvarných technik v PVČ - Kubáková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato práce se zabývá tím, jak seznámit děti staršího školního věku s lidovými tradicemi v rámci výtvarné výchovy. Nechybí ani popis těchto tradic.
Motivation to Folk, Rustic Art by Means of Art Practice in Free Time Pedagogy
Keywords: Lidové umění; lidovost; tradice; lidová kultura; folk art; traditions; folklor; rustic culture