Trh práce v souvislosti s možnými podporami z ESF - Novotná, Zdeňka (Jihočeská univerzita, 2014)
Projekty financované z Evropského sociálního fondu přinášejí velmi významné možnosti zapojení různých cílových skupin na trh práce. Cílem bakalářské práce na téma Trh práce v souvislosti s možnými podporami z ESF bylo analyzovat situaci na trhu práce v České republice v průběhu uplynulého programového období 2007-2013 a v současnosti, a popsat, jakým způsobem přispívá Evropský sociální fond k situaci na trhu práce. V teoretické části bakalářské práce byly popsány poznatky k dané problematice získané studiem odborné literatury a internetových zdrojů. Tato rešeršní část přinesla informace k regionální politice, sociální politice a politice zaměstnanosti, k Evropské strategii zaměstnanosti, Evropskému sociálnímu fondu, operačnímu programu Lidské zdroje a zaměstnanost, trhu práce a zaměstnanosti a nezaměstnanosti. Jelikož nyní s rokem 2014 započalo nové programové období, byly zahrnuty základní informace k programovému období 2014-2020. Analytická část práce byla věnována zhodnocení politiky zaměstnanosti a stavu na trhu práce v České republice v programovém období 2007-2013 do současnosti. Ná-sledně byly popsány a zhodnoceny tři vybrané projekty operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost. Cílem bylo popsat, jakým způsobem projekty přispěly k situaci na trhu práce.
Labout market and its possible support by the European Social Fund (ESF)
Keywords: fondy EU; Evropský sociální fond/ESF; projekty OP LZZ; operační programy; trh práce; EU funds; European Social Fund /ESF; the Human Resources and Employment Operational Programme; operational programmes; labour market